In mei 2022 zijn wij gestart met therapie voor onze 4 jarige zoon. Al vanaf het eerste telefonische contact was ik overtuigd dat Anouk de juiste persoon is voor de behandeling van ons zoontje. Door haar warme persoonlijkheid maakt ze heel makkelijk contact. Ze voelt kinderen heel goed aan en heeft heel veel geduld. Naast behandelaar is ze ook echt een coach voor de ouders. Ik ken niemand die zo’n empatisch vermogen heeft en zo goed kan communiceren op verschillende niveaus. Door haar enorm veelzijdige aanpak vanuit verschillende invalshoeken haalt ze het beste in ons zoontje naar boven. Ze heeft een schat aan ervaring die als maatwerk wordt toegepast. Nu wij bijna een half jaar verder zijn zien wij een positieve ontwikkeling bij ons zoontje. Dit uit zich in zowel sociale als motorische vaardigheden. Nog steeds ben ik positief verrast als ik ze samen bezig mag zien. Na elke sessie gaan we met veel positieve energie weer naar huis.

----------------------------------------


‘Ons pleegkind (8) heeft in zijn jonge leven al het nodige meegemaakt en heeft daarmee een vol rugzakje opgebouwd. Om hem te helpen beter in zijn lijf te komen en om zijn vroege jeugdtrauma’s te kunnen verwerken, zijn wij doorverwezen naar Anouk. Anouk heeft met hem een sterke vertrouwensband opgebouwd. Zij kijkt naar het kind en sluit aan bij wat hij nodig heeft op dat moment. Tijdens de MNRI behandelingen op de tafel zie je hem zichtbaar genieten en tot rust komen. In de tijd dat hij bij haar in behandeling is, nu bijna drie jaar, is hij ontzettend gegroeid. Hij heeft bij Anouk geleerd emoties te voelen en te reguleren, samen te werken en te spelen en om beter met prikkels om te gaan. Sinds hij gestart is bij Anouk heeft hij vriendjes kunnen maken en kan hij zich nu handhaven op school binnen een klassensysteem. Naast dat Anouk zich richt op het kind hebben wij als gezin ook ontzettend veel steun en handvaten van haar gekregen om hem zo goed mogelijk op weg te kunnen helpen. Anouk biedt een luisterend oor en geeft tips en adviezen, die wij thuis in het dagelijks leven kunnen toepassen. Zonder Anouk waren wij, maar vooral ons pleegkind, nooit zover gekomen als wij nu zijn.

---------------------------------------


"Mijn zoon was 2 toen hij onze scheiding meemaakte. Ik merkte dat hij was afgesloten van zijn gevoel. Hij zat erg in zijn hoofd zo nu en dan had hij last van woede-aanvallen. Ik ben zo blij dat Anouk op ons pad is gekomen. Al na één behandeling leek het wel of ik een ander kind had; heel open, gevoelig en de band tussen ons is zóveel sterker geworden. Hij durfde zich nu wel echt te hechten en ook zijn gestotter is veel minder. Natuurlijk werd ik nieuwsgierig of Anouk mij van mijn tics kon afhelpen (deuren controleren, etc). Na de derde behandeling begon ik steeds meer rust te ervaren. Niet alleen heb ik minder last van mijn tics, ik merk ook dat ik meer geduld heb met de kinderen en minder snel boos word. Anouk is heel fijn in het contact, ik voelde me snel op mijn gemak. Ze heeft heel snel door wie ze voor zich heeft en wat nodig is. Anouk heeft een bijzondere gave, wat haar behandelingen naar een hoger niveau tilt."

---------------------------------------

Ons zoontje (11) heeft ruim drie jaar (met tussenpozen) begeleiding gekregen van Anouk. Op het moment dat hij voor het eerst kwam, was hij altijd ziek en uitgeput, had hij een aangepast schoolprogramma, maar geen diagnose. In deze beginperiode lag de nadruk op het verzachten van de symptomen, het leren leven met verminderde energie en ziekte en het optimaliseren van de conditie. Iedere behandeling was maatwerk en aangepast aan de mogelijkheden van dat moment. Zo werd er bijvoorbeeld gewerkt aan reflexen, ontspanning, de sociaal- emotionele ontwikkeling en het geven van context. Anouk verwees door naar derden uit haar netwerk, initieeerde een periodiek overleg met alle betrokkenen, school en gemeente zodat de weinige energie optimaal benut zou worden. Ouders hadden periodiek met Anouk een gesprek waarbij zij handvatten gaf en mee dacht bij diverse vraagstukken. Ook gaf Anouk tips omtrent het medische traject. Mede daardoor is er na een lange zoektocht eindelijk een diagnose en een behandeling. Sindsdien gaat het erg goed en is het Groot Overleg gestopt. Wel observeert Anouk af en toe nog op school en helpt zij jaarlijks met het maken van een overdrachtsdocument om de nieuwe leerkrachten van handvatten te voorzien.

Anouk is een warm en bijzonder mens waar ook wij als ouders enorm veel steun hebben gehad en nog steeds hebben. Haar holistische aanpak en ook haar medische kennis maken dat zij het verschil kan maken. Wij zijn Anouk enorm dankbaar!

---------------------------------------