Anouk van Rooij-Sjardin

Praktijk voor Speltherapie en Ontwikkelingsbegeleiding

van kind tot volwassene

Volwassenen

Als kinderen een traject volgen krijgen ouders ouderbegeleiding om zo mee te kunnen gaan in de ontwikelling van hun kind.

Mocht blijken dat de ouder behoefte heeft aan meer ondersteuning dan kunnen ze zich aanmelden voor een behandeling waarbij ik gebruik maak van een combinatie uit MNRI, Haptonomie, Rots en Water en Speltherapie om tegemoet te komen aan de hulpvraag. Ook verwijs ik ouders voor trajecten door naar collega's.

Bij volwassenen wordt er gebruik gemaakt van methodieken binnen het spel ( o.a. Specifieke spelvormen, Therapie in Beeld en Rots & Water) die zeer goed inzetbaar zijn bij volwassenen en vaak veel sneller inzichtelijk maken wat er speelt. Volwassenen weten vaak, beter dan kinderen, te verwoorden waar ze tegen aan lopen. Dit lijkt handig, maar kan ik dergelijke situaties ook voorkomen dat de kern van de problematiek zichtbaar wordt. Volwassenen denken vaak te weten wat er niet lekker gaat, maar toch lukt het niet om het te veranderen. Hoe komt dat?

Door 'te ervaren, te voelen' in de vorm van Spel, Therapie in Beeld of Rots en Water krijg je meteen inzichtelijk wat er werkelijk gebeurd, zonder oordeel.

Speltherapie is een vorm van psychotherapie waarbij vormen van Spel als middel worden gebruikt.